Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> 5.4 trilyon dolarlık göktaşı geçiyor20.07.2015 12:20

5.4 trilyon dolarlık göktaşı geçiyor

5.4 trilyon dolarlık göktaşı geçiyor


sex shop sex shop sex shop

Üzerinde 100 milyon ton ağırlığında değerli Platinyum elementi taşıdığı belirlenen 2011 UW-158 isimli göktaşı, bugün Dünya'nın yakınından geçecek. Göktaşının maddi değeri 5.4 trilyon dolar.rn


Bu haber 2628 kez okundu. Bugün Türkiye saati ile 13.00'te üzerinde servet değerinde değerli rnmetaller taşıyan göktaşı Dünya'ya 2.4 milyon kilometre uzaklıktan rngeçecek.

Bu mesafe Dünya'ya en yakın gezegen olan Venüs'ün uzaklığının 30'da rn1'ine denk geliyor. NASA tarafından yapılan taramalarda, üzerinde 100 rnmilyon ton ağırlığında değerli Platinyum elementi taşıdığı belirlenen rn2011 UW-158 isimli göktaşının maddi değeri 5.4 trilyon dolar. ABD'nin rnmilli geliri 14.5 trilyon dolar. Göktaşı bu değeriyle ABD'nin milli rngelirinin 3'te 1'i kadar.

Kanarya Adaları'nda bulunan Slooth isimli gözlemevi, göktaşının geçişinirn internet üzerinden canlı yayınlayarak herkesin izleyebilmesini rnsağlayacak. Çapı 600 metre olan göktaşının, Güneş Sistemi'nin daha erkenrn zamanlarında çekirdeğinden parçalara ayrılan daha büyük bir göktaşının rnparçası olduğu ifade ediliyor.

Planetary Resources isimli madencilik şirketi, göktaşlarının üzerindeki rndeğerli madenleri belirlemek için A3R isimli bir uzay roketini rnUluslararası Uzay İstasyonu'na göndermişti.
sex shop sex shop sex shop
Etiketler: 5.4 trilyon dolarlık - göktaşı geçiyor

Diğer Bilim haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright