Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Kuyruklu yıldıza inen uzay robotu uyandı15.06.2015 17:05

Kuyruklu yıldıza inen uzay robotu uyandı

Kuyruklu yıldıza inen uzay robotu uyandı


sex shop sex shop sex shop

Çuri olarak anılan 67P/Çuryumov Gerasimenko kuyruklu yıldızına indirilen sonda aracı Philae dünya ile tekrar temas kurdu.


Bu haber 2598 kez okundu.

Alman Havacılık ve Uzay Kurumu (DLR), 7 aydır haber alınamayan rnPhilae'nin dünyaya yeniden bilgi göndermeye başladığını duyurdu. rnPhilae'nin cumartesi günü Orta Avrupa saati ile 22.28'de dünya ile rntekrar temas kurduğu açıklandı.

sex shop

"Philae'nin durumu iyi. Eksi 35 derece çalışma sıcaklığına  sahip ve rnyeterince enerjisi var" diyen proje müdürü Stephan Ulamec uzay robotununrn çalışmaya hazır durumda olduğunu söyledi.

sex shop

DLR, Philae'den gelen 300 yeni veriyi değerlendirmeye aldı. Aracın rniletişim kurmadan önce uyandığı sanılıyor, ancak bunca süre neden sinyalrn göndermediği henüz açıklığa kavuşturulabilmiş değil.

Avrupa Uzay Ajansı'na (EAS) ait uzay aracı Rosetta, geçen yılın kasım rnayında robot Philae'yi kuyruklu yıldız Çuri'ye indirmişti. Philae gök rncisminden aldığı toprak örneklerini analiz etmiş ve topladığı verileri rndünyaya aktarmıştı. Robotun güneş enerjisiyle şarj olduktan sonra tekrarrn çalışması bekleniyordu.

sex shop
Etiketler: Kuyruklu yıldız - uzay robotu

Diğer Bilim haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright