Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Uykusuzluk Kilo Aldırıyor15.08.2013 21:41

Uykusuzluk Kilo Aldırıyor

Uykusuzluk Kilo Aldırıyor


sex shop sex shop sex shop

California Üniversitesi’de yapılan araştırmada, yeterince uyku uyumayan kişilerde aşırı yemek yüzünden kilo sorunu görülüyor.


Bu haber 1514 kez okundu.
yüzünden kilo sorunu görülüyor. Uykusuzluk sadece aşırı kiloya yol açmakla kalmıyor, beynin düzenli çalışmasını da engelliyor. Araştırmacılara göre, bir gece uykusuz kalındığı zaman, beynin karar verme mekanizmasını düzenleyen ön  bölümü, iyi çalışamıyor. Buna karşılık, uykusuzluk sonucu kişide beynin ilkel bölümü olarak adlandırılan ve yeme isteğini arttıran, ödüllendirmeye cevap veren primitiv dürtüleri kontrol eden kesimi daha hızlı çalışıyor. Bunun sonucu olarak da araştırmaya katılan 27 genç yetişkinde bir geceyi uykusuz geçirdikten sonra sağlıksız abur cubur yeme isteğinin çok güçlendiği ve bu isteği kontrol etme yeteneğinin çok azaldığı görüldü.

Araştırma ekibinin başındaki Psikoloji ve Nörobilim Profesörü Matthew Walker’a göre, bu veriler, uyku düzeni bozuk olan ve yeterince uyku uyumayan yetişkinlerdeki kilo sorununu ve obezite eğilimini açıklıyor. Profesör Walker, buna karşılık yeterli uyku uyuyan ve uykusunda dinlenebilen kişilerde ilkel beyin dürtülerine direnme gücünün kuvvetli olduğunu ve yeme dürtüsünün control alatında tutulabilidiğini söylüyor. Bu yüzden bu kişiler yiyecek miktarını ve tercihlerini doğru yaparak kilo sorunu yaşamıyor.

Berkeley’deki California Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın sonuçları, Nature Communications adlı sağlık dergisinde yayınlandı.

Kaynak: Amerika`nın Sesi

Diğer Bilim haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright