Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Dolar rekor tazeledi, borsa çakıldı28.08.2013 12:48

Dolar rekor tazeledi, borsa çakıldı

Dolar rekor tazeledi, borsa çakıldı


sex shop sex shop sex shop

Suriye`ye askeri müdahale olasılığının güçlenmesi ve kurdaki artış borsayı baskı altına aldı.


Bu haber 1236 kez okundu. 1430 dolara çıkan altının onsu Mayıs ortasından itibaren en yüksek seviyesine geldi. Dolar kuru sabah saatlerinde 2.07 TL`den işlem görerek yeni bir zirveye imza attı.

Suriye`ye askeri müdahale endişesi ve TCMB Başkanı Erdem Başçı`nın piyasa beklentisinin oldukça dışında kalan açıklamaları sonrası dün sert kayıpların yaşandığı BIST`te, bu sabah devam eden endişelerle tarihi seviyelere yükselen kur ve petrol fiyatlarındaki artışın da etkisiyle satışlar sürüyor.

BIST açılışta yüzde 1,5 düştükten sonra gelen satışlarla borsada kayıp yüzde 2`ye ulaştı. Endeks 64 bin 300 puan civarında seyrediyor. Bankacılık endeksi XBANK ise yüzde 0,83 ekside.

DOLAR HIZ KESMİYOR

Sabah saatlerinde uluslararası piyasalarda dolar 2.07 TL`den işlem görerek yeni bir tarihi zirveye imza attı.

Döviz sepeti ise 2,40 seviyesini ilk kez aşarak 2,42`yi test etti. Türk Lirası euro karşısında ise 2.7492 seviyesine kadar çıktı.

Kur ve sepet bu sabah düşük hacimde tarihi seviyelerini test ettikten sonra TSİ 08.20`de zirve seviyelerinden sınırlı geriledi.

Bu saat itibarıyla dolar/TL 2.0585, sepet bazında TL ise 2.4057 seviyesinde işlem gördü.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, piyasanın TCMB`den faiz artışı beklentisine girmemesi gerektiğini, TL`deki değer kaybını döviz tarafında yapacakları müdahaleler ile durduracaklarını belirterek; dolar/TL kurunun yıl sonunda 1,92`ye gerilemesinin sürpriz olmaması gerektiğini söyledi.

Dün güne 2 TL`nin hemen üzerinden başlayan dolar/TL Başçı`nın faiz artışı yapılmayacağı yönündeki kararlı açıklamaları ve Suriye gerginliğinin artık bir askeri müdahaley dönüşebileceği endişeleriyle 2.0372`ye kadar yükselmişti.

GERİLİM ALTINA YARADI

Artan Suriye gerilimi altına yaradı. Son 4 gündür yükselen altın fiyatları yükselişini hızlandırdı. 1430 dolara çıkan altının onsu Mayıs ortasından itibaren en yüksek seviyesine geldi.

Kaynak: RSFM (Rusya’nın Sesi Radyosu)



Diğer Ekonomi haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright