Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Fed`in kararı ardından borsalarda yaşanabilecek üç senaryo18.09.2013 19:48

Fed`in kararı ardından borsalarda yaşanabilecek üç senaryo

Fed`in kararı ardından borsalarda yaşanabilecek üç senaryo


sex shop sex shop sex shop

S&P 500 SPX endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesi civarına yaklaşırken Dow Jones sanayi endeksi de değer kazanıyor.


Bu haber 1785 kez okundu.

Ben Bernanke`nin parasal çıkış sinyali vermesinin üzerinden aylar geçtikten sonra ABD borsaları şu an tahvil alımlarda gidilebilecek indirimden pek de rahatsız olmuşa benzemiyor. S&P 500 SPX endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesi civarına yaklaşırken Dow Jones sanayi endeksi de değer kazanıyor.

Konuyla ilgili yorumda bulunan US Bank Wealth Management borsa stratejisti Jim Russell, "Bernanke açısından bakıldığında Fed, piyasalara ne yapacağının sinyalini açık bir şekilde verdi. Bu da piyasaların Eylül ayında parasal çıkışa gidileceği yönünde kendisini hazırlamasına neden oldu." dedi.

Federated Investors`tan portföy yöneticisi Lawrence Creatura ise "Kesin bir şey varsa o da piyasaların parasal çıkış ihtimalini fiyatlamış olduğu. Şu an dahi "parasal çıkış" ifadesinin yatırımcıların zihninde yer alması Fed`in politika başarısını yansıtıyor" dedi.

Ranger Asset Management kurucusu ve baş yatırım uzmanı Scott Wallace da yatırımcıların öyle veya böyle bu yılın sonuna kadar parasal çıkışa gidileceğine kesinlikle inanması nedeniyle Eylül ayında veya sonraki bir ayda tahvil alımlarında indirim ihtimaline artık uzun vade için "kayıtsız" kaldıklarını söyledi.

Ancak kısa vade için Fed`in bugünkü toplantısı ardından üç ihtimal söz konusu:

1) Yükseliş: Eğer Fed beklentiler doğrultusunda bir karar alırsa borsalar "olay gerçekleştiğinde al" stratejisi ile yükselebilir. Beklentiler aylık 85 milyar dolar olan tahvil alımlarının 10 ila 15 milyar dolar arasında azaltılacağı yönünde.

2) Kısa bir yükseliş ardından düşüş: Eğer Fed parasal çıkışı erteler ise bu ilk birkaç saat borsaların yükselmesine neden olabilir. Ancak ardından erteleme kararının ekonominin hala teşvikleri sona erdirecek kadar iyileşmediğini ortaya koyacak olması nedeniyle gerileme başlayabilir.

Konuyla ilgili yorumda bulunan ING U.S VOYA +0.57% . Investment Management`tan baş piyasa stratejisti Doug Coté, "Kısa süreli bir yükseliş görülebilir ancak bir kez bu etki gücünü kaybetmeye başladığında elden çıkarımlar görülecektir." dedi.

3) Satış: Prudential Financial PRU -0.37% `dan piyasa stratejisti Quincy Krosby parasal çıkışın beklentilerden büyük olması durumunda bunun borsaları düşüreceği yorumunda bulundu.

Ancak piyasanın daha sonra bu karara alışacağını söyleyen Krosby, borsaların ilk tepkinin ardından stabilize olacağını ifade etti.

Diğer yandan stratejistlerin başka endişeleri de var. Örneğin Fed`in bitkinliği ve parasal çıkışın nasıl uygulanacağı.

Dearborn Partners müdürü Paul Nolte, "Piyasalar en azından Bernanke`nin konuşmasına kadar rahat görünüyor. Ancak Bernanke bir kez ağzını açtı mı yeniden rahatı kaçacak." dedi.

Kaynak: The Wall Street Journal



Etiketler: Fed - Borsa

Diğer Ekonomi haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright