Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Elektrik üreten futbol topu13.10.2013 12:39

Elektrik üreten futbol topu

Elektrik üreten futbol topu


sex shop sex shop sex shop

ABD’li araştırmacılar tarafından geliştirilen bir futbol topu enerji üretiyor.


Bu haber 2383 kez okundu. Dünyanın her yerinde şüphesiz sokaklarda en fazla oynanan oyun, futbol. Yağmur ya da çamur bile, saatlerce sürecek bir futbol keyfinin önünde engel teşkil edemiyor. Üstelik futbol oynamanın belki yakında bambaşka bir amacı da olacak. Üretilen yeni bir futbol topuyla, oynadıkça elektrik elde ediliyor...

Bu iki futbol oyuncusu, kalelerini yanlarında taşıyor. Melissa Seligmann ve Victor Angel da futbol sahasına doğru gidiyor. Oyuncular her hafta Brooklyn`de maç yapıyor. Üstelik spor yaparken pek sık rastlanmayan bir Manhattan manzarasında...

Melissa, oyunculardan bu kez kendi topuyla oynamalarını istiyor.

"Uncharted Play" isimli oluşumdan Melissa Seligmann, "Bu bir Soccket. İçinde enerji depolanan bir futbol topu. Oynarken, şarj oluyor. Yarım saat oynandığında, bir lambayı 3 saat aydınlatacak elektrik üretiliyor" diyor.

Topun fiyatı 100 Dolar. Bu, Amerika`da ya da başka bir ülkede gençler için yüksek bir fiyat.

Soccket`ı tasarlayan Vicktor Angel’in kendisi de futbol oynamayı çok seviyor.

Şarj olan bataryaya sahip

Kızartma yağından elektrik üretiyorlar

Angel enerji üreten topu şu sözlerle anlatıyor: "İçinde lityum batarya var. Tıpkı iPhone ya da benzer cihazlarda olduğu gibi. Batarya yeniden şarj edilebiliyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki çocuklar böylece, önce futbol oynayıp ardından da evde LED lamba kullanıp ödevlerini yapabilirler."

Bugüne kadar Soccket`ın üretim masrafları, bağışlarla karşılanmış. Victor ve Melissa, projenin bir gün kendi kendini finanse edebilmesini umuyor.

25 yaşındaki teknisyen, Soccket`ı daha da geliştirmek istiyor. Topun, özellikle de elektrik olmayan yerlere hizmet etmesini hedefliyor.

Victor Angel, "Buradaki en önemli şey, topun hafif olmasıydı. Sonuçta çocuklar oynayacak. Şu anda normal bir futbol topundan sadece 50 gram daha ağır. İçinde hava yok. Yani patlaması mümkün değil. Çamurda ve yağmurda da oynayabilirsiniz" diyor.

Kaynak: Deutsche Welle

Etiketler: Elektrik - üreten futbol topu

Diğer Teknoloji haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright