Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Türkiye'nin ilk robot garsonu iş başında29.03.2015 14:24

Türkiye'nin ilk robot garsonu iş başında

Türkiye'nin ilk robot garsonu iş başında


sex shop sex shop sex shop

Teknoloji ve yazılım firması Akınsoft tarafından geliştirilen robot garson 'Ada' bir kafede müşterilere hizmet vermeye başladı.


Bu haber 2309 kez okundu.

Konya merkezli yazılım şirketi Akınsoft'un yönetim kurulu başkanı Özgür Akın, robot garsonların rnçalıştığı kafenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin sadece rnkahve içme mekanı olmadığını, yurt genelinde ilk olacak bir vizyonla çalışacağını söyledi.

Robotik teknolojiler üzerine yaptıkları çalışmaların kafe sayesinde rngörülebileceğini ifade eden Akın, "Kafe istenilen yemeğin yenilip rniçeceğin içilebileceği, robotların hizmet sex shop ettiği bir robotik uygulama rnmerkezi. Sonrasında bayilikler verilecek ve garson robotun seri rnüretimine geçilecek. Ayrıca, 2015 yılı içerisinde robot fabrikamızın rnaçılışını da gerçekleştireceğiz" dedi.

BİLGİSAYAR SİSTEMİYLE ÇALIŞIYOR

Ada'nın teknik özellikleri hakkında bilgi veren Akın, robotun konum, rnmesafe ve zıtlık sensörlerinin bulunduğunu, bu sensörlerle görev rnyaptığını belirtti. Ada'nın yol takip edebilen ve masaların yerlerini rntespit edebilen bir robot olduğunu anlatan Akın, robotun bilgisayar rnsistemiyle çalıştığını söyledi.

Garson robot "Ada" 150 santimetre boyunda, 30 kilogram ağırlığında ve yapay zekâya sahip.

Linsanlı robot "Akıncı" serisinden sonra, Konya'da yaklaşık 6 yıllık bir çalışma sonucu garson robot Ada'yı geliştiren Akınsoft, yapay zekâ rnyazılımları ile çalışacak robotik teknolojilerin seri üretimine rnbaşlamayı hedefliyor.

rn
rnsex shoprnsex shoprnsex shoprnsex shoprnsex shoprnsex shoprnsex shoprnfethiye sex shoprn

Etiketler: Türkiye - ilk robot - garson - iş başında

Diğer Teknoloji haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright