Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Kanseri önleyen 10 tedbir20.08.2014 21:32

Kanseri önleyen 10 tedbir

 Kanseri önleyen 10 tedbir


sex shop sex shop sex shop

Kanser hastalığı günümüzün en tehlikeli hastalıklarından olarak kabul edilmektedir. Korunmak için;


Bu haber 3031 kez okundu.

Soya sütü

ABD Kanser Derneği soya sütünün meme kanseri riskini büyük ölçüde düşürdüğünü belirtiyor. Besin uzmanları soya sütünde bulunan kadınlık hormonuna benzeyen bir maddenin kanser ilaçlarına benzer bir rol oynayabileceğini ve kadınlık hormonlarıyla ilgili bütün kanser çeşitlerini önleme işlevine sahip olduğunu kaydediyor.

Ancak besin uzmanları aynı zamanda bu tür kanserlere yakalananların soya sütü içmemeleri uyarısında da bulundu. Bunun yanı sıra sindirim ülserleri, mide iltihabı ve gut hastalığı olanların da soya sütünden uzak durmaları gerekiyor.

Günde 1 saat yürüyüş

ABD'de çıkan Reader's Digest dergisi, her gün yemekten sonra 30 dakika yürüyüş yapma ya da her hafta 4 saat yürümenin pankreas kanseri riskini yarı yarıya indirebileceğini anlattı. Harvard Üniversitesi Kamu Sağlık Fakültesi tarafından 70 bin kişiye yönelik yapılan uzun sureli bir araştırma ise günde bir saat yürümenin kalın bağırsak kanseri riskini yarı yarıya düşürebileceğini ortaya koydu.

Günde 6 bardak su

Dünyanın en saygın tıp dergilerinden biri olan New England Journal of Medicine tarafından gerçekleştirilen araştırma, günde 6 bardak su içen erkeklerin idrar torbası kanserine yakalanma riskinin yarı yarıya, kadınların kolon kanserine yakalanma riskinin de yüzde 45 düştüğünü ileri sürdü. Bunun nedeni de suyun idrar ve dışkı yapma sayısını çoğaltarak, idrar torbası mukozasını ve kolon bağırsağını tahrip eden zararlı maddelerin vücut dışına atılmasını sağlaması. Ancak 40 yaşın üstündekilerin 2-3 yıl aralıklarıyla Kolonoskopi yapması öneriliyor.

Sarımsak ve soğan

Çin'de mide kanseri hastasının en az bulunduğu eyalet, sarımsak ve soğanı en çok tüketen Shandong eyaletidir. Yangzi Nehri'nin kuzeyinde mide kanserinden ölüm oranı en düşük 4 ilçeden ilk sırada yer alan da Shandong eyaletine bağlı Changshan ilçesidir, o yörede yılda kişi başına 6 kilo sarımsak tüketiliyor.

Bu da sarımsağın sahip olduğu antioksidanın vücut içinde kansere neden olan nitrit asit tuzu oranını düşürebilmesinden kaynaklanıyor. Araştırmalar, sık sık sarımsak yiyenlerin mide kanserine yakalanma riskinin yüzde 60 indiğini gösteriyor. Ancak sarımsak ezildikten ve oksijenle temasa geçtikten sonra etkili oluyor, bu nedenle sarımsak ezilince yenilmeli.

Günde 15 dakika güneşlenmek

En ucuz kanser önleyici reçete ise güneşlenmektir, bir kuruş harcanmadan vücut içindeki D vitamini oranını yükseltmekle kanser önlenebilir. Uzmanlar D vitamini yetersizliğinin meme, kolon, prostat, yumurtalık ve mide kanserine yakalanma riskini arttırabileceğini öne sürüyor. Aşırı güneşlenmenin yol açabileceği cilt kanserinden kaçınmak için de günde yalnızca 15 dakika güneşlenmek yeter.

Günde 4 bardak yeşil çay içmek

Çay içmeyi seven Japonların 9 yıl harcayarak yaptıkları bir araştırmada, günde yalnızca 4-5 bardak yeşil çay içmenin kanser riskini yüzde 40 düşürebileceği ortaya kondu. İlgili uzmanlar çayın kanseri önlemesine ilişkin olarak 17 yıl süren bir araştırma gerçekleştirdi ve yeşil çayın ağız, akciğer, yemek borusu ve karaciğer kanserinin önlenmesinde çok etkili olduğu sonucuna vardı.

Günde en az yarım saat pencere açmak

Evdeki dekorasyon kirliliği genellikle mermer, çimento ve fayansta saklanır ve bu bölgelerdeki çatlaklarla odaya yayılır. Bu kirler nefes borusundan insan vücuduna girerek, akciğer kanserine neden olabiliyor. Aslında pencereyi yarım saat açık bırakmakla bu kirlerin zararları indirilebilir. Bunun yanı sıra, doğalgaz yakıldığında da zararlı bir madde ortaya çıkabilir, bu nedenle yemek pişirilirken mutfağın penceresinin açılması, kapısının ise kapatılması gerekiyor.

Kuru havluyla sırtı sürtmek

Tokyo Üniversitesi'nce yapılan bir araştırma, kuru havluyla sırtı sürtmenin sırttaki kas dokularında bir çeşit hücreyi harekete geçirerek, kanser hücrelerini zedeleyebileceği sonucuna vardı. Orta ve ileri yaşlardaki insanlar için sırtı sürtmek sağlığı korumanın çok iyi bir yöntemi olur.

Her lokmayı 30 kez çiğnemek

Araştırmalar hızlı yemek yiyenlerin mide kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu, çok çiğnemenin yemeklerin sindirim borusuna verdiği yükü hafifleterek, mide ve bağırsak kanseri risklerini düşürebileceğini ortaya koydu. Bunun yanı sıra ABD Georgia Üniversitesi'nce yapılan deneyler zehirli maddeleri yok etmekte son derece güçlü olan tükürüğün karaciğer kanserine neden olan aflatoksini 30 saniyede yok edebileceğini ortaya kodu. Saniyede bir çiğneme yapıldığına göre, her bir lokmanın 30 kez çiğnenmesi gerekiyor.

7 saat uyku

ABD Kanser Araştırma Derneği, her gece 7 saatten az uyku alan kadınların meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 47 arttığını ileri sürdü. Araştırmacılar bunun nedenini uykuda salgılanan Melatonin hormonunun, vücutta kadınlık hormonlarının üremesini yavaşlatması olarak gösterdi. Uzmanlar gece 10:30'da yatma, 11'de uykuya dalma ve sabah saat 6-7 arasında kalkma önerisinde bulundu. Bunun yanı sıra Alman uyku uzmanları öğle saatlerindeki şekerlemenin de bağışıklık hücrelerinin canlılığını arttırarak, kanserin önlenmesine yardımcı olabileceği görüşünü savunuyor.


Etiketler: Kanser - Tekbir - Korunmak - 10 Tedbir


Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright