Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> ODTÜ`ye Gece Yarısı Polis Baskını18.10.2013 23:44

ODTÜ`ye Gece Yarısı Polis Baskını

ODTÜ`ye Gece Yarısı Polis Baskını


sex shop sex shop sex shop

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bayramı fırsat bilerek ağaç kesimi için ODTÜ’ye girdi.


Bu haber 1889 kez okundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bayramı fırsat bilerek ağaç kesimi için ODTÜ’ye girdi. TOMA ve çevik kuvvetlerin korumasında yapılan kesime karşı üniversiteliler bir araya gelmeye başladı.

23.33 Sosyal medyada saat 23.00′dan sonraya Galatasaray Lisesi için çağrı yapılması sonrasında Galatasaray Meydanı’na bir TOMA, bir akrep ve 4 otobüs çevik kuvvet polisi getirildi.

23.26 CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ne Ankara Valisi’ne ne de vali yardımcılarına ulaşılabildiğini söyledi.

23.23 Ara sokaklarda çatışma sürüyor. Yoğun gaz bombası kullanılırken, 100. Yıl halkı da direnişçilere kapılarını açıyor.

23.10 100. Yıl Migros ve çevresinde çatışma sürüyor.

23.05 20′den fazla iş kamyonu çevik kuvvet kordonu eşliğinde ODTÜ’den toprak ve ağaç parçalarını çıkarıyor.

22.58 Yerleşke içindeki ODTÜ’lüler toplanmaya başladı. Vişnelik’te saldırıya uğrayan direnişçiler ise ODTÜ A4 kapısına girmeye çalışıyor.

100. Yıl ara sokaklarından bir görüntü.

100. Yıl ara sokaklarından bir görüntü.

22.54 Vişnelik Tesisleri’nde başlayan çatışma 100. Yıl bölgesine yayıldı. Migros önünde bekletilen polisler ara sokaklara girerek rastgele gaz bombası atmaya başladı.

22.49 Daha önce Dikmen Vadisi’nde görülen Gökçek’in taşeron mafyası ODTÜ’de! Eli sopalı işçilerden birisi de ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Himmet Şahin’in üzerine yürüdü ve tehdit etti.

22.47 ODTÜ içerisinde ve Vişnelik Tesisleri bölgesinde, üzerlerinde belediye yelekleri olan, eli sopalı çok sayıda kişi de bulunuyor. Eli sopalı belediye görevlileri, direnişi görüntülemek isteyen BirGün muhabiri Recep Yılmaz’a da saldırdı. İşçiler Yılmaz’a “Kimseyi geçirmiyoruz. Çekeceksen buradan çekeceksin. Melih Başkan’ın kesin talimatı var” dedi.

Gökçek`in eli sopalı çetesi, yine belediye yeleği giydi. ODTÜ`de ilk yıkımın gerçekleştiği 7 Eylül günü de belediyenin işçisi olduğunu söyleyen kişiler, işçi belgelerinin sorulması üzerine koşarak kaçmıştı.

Gökçek’in eli sopalı çetesi, yine belediye yeleği giydi. ODTÜ’de ilk yıkımın gerçekleştiği 7 Eylül günü de belediyenin işçisi olduğunu söyleyen kişiler, işçi belgelerinin sorulması üzerine koşarak kaçmıştı.

22.45 ODTÜ-100.Yıl direnişçileri tüm Ankaralıları ODTÜ’ye direnişe çağırıyor.

22.39 Üniversitelilerin polise karşılık vermesiyle direniş de başladı.

22.35 Vişnelik Tesisleri’nde bir araya gelenlere polis gaz bombalarıyla saldırdı. Tesisin otoparkı ve bahçesi gaz bulutu altında.

22.29 Bir saat içerisinde onlarca ağaç sökülürken, ODTÜ öğrencileri ve 100. Yıl halkı da yıkıma karşı bir araya gelmeye başladı. Polis ise A4 kapısı girişinde konuşlandırıldı ve giriş çıkışları engellemeye başladı.

ODTÜ ve 100.Yıl’dan geçirmek istediği hukuk dışı otoyol projesinde karşısında büyük bir direniş bulan Ankara Büyükşehir Belediyesi bayram tatilini fırsat bilerek saldırıya geçti.

Saat 21.30 sularından itibaren ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nin yakınlarından telleri keserek yerleşkeye 16 belediye kamyonu, iş makineleri ile çok sayıda çevik kuvvet otobüsü ve 2 TOMA sokuldu. Ağaç kesim makineleri “gizlice” girdiği yerleşkede TOMA ve çevik kuvvet polislerinin koruması altında hızla ağaç sökümüne başladı.

Senkika.org


Etiketler: ODTU - Bayram - Polis Baskını

Diğer Türkiye haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright