Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >>Kendinizden Umudunuzu Kesmeyin... 27.11.2013 00:00

Kendinizden Umudunuzu Kesmeyin...

Umut insanın yaşamının tek anlamı sanırım, onu kaybettiğinde hayatta olman ve nefes alman bile anlamsızlaşıyor.

Yaklaşık son bir haftadır garip bir ruh hali içindeydim, üzüntüler, ayrılıklar, ters giden işler, özlemler ve vazgeçişler. Aslında baktığımda eğleniyordum, gayet güzel vakit geçiriyordum fakat içimde durduramadığım fırtınalar vardı. Kendimi bir türlü dengeye alamıyor, için için kendime öfkeleniyordum. Ters giden bir şeyler vardı ama neydi anlayamıyordum, anlayamadıkça yüküm artıyor ve daha da çıkmaza giriyordum.

En son dün artık iyice ağlamaklı bir hale gelmiştim. Öyle bir haldi ki bu, şuan içinde bulunduğum, insanları uyandırmak için canla başla uğraşan harika ekipten ayrılmayı bile düşünmüştüm. Yani hayattaki her şeyle, herkesle bağımı kesmeye karar vermekle, devam etmek arasında kendimle cebelleşiyordum. Bir nevi direniyordum. Ekipteki arkadaşlarıma bir veda mesajı yazmakla yazmamak arasında gidip geliyordum. Kendime faydam olamazken başkalarına nasıl ışık olabilirim ki diyordum.

Sonra döndüm kendime dedim ki; Dilek kendini çok sıktın günlerdir, lütfen biraz rahat ol, biraz akışa dön, kendinden, özünden uzaklaşıyorsun… Bu gece kendine izin ver biraz dinlen, kendini kendi haline bırak. Sabah dingin kafayla tekrar düşün. Bunları dedikten sonra kendime, derin bir nefes aldım ve “Allah’ım sana teslimim lütfen hakkımda hayırlı olanı bana göster ve gösterdiklerini anlamama yardım et” dedim.

Sabah uyandığımda günlerdir çektiğim eziyet sanki hafiflemişti, daha keyifli, daha dingin, daha huzurluydum. Yine de kafamın içinde dönüp duran tilkiler yok değildi hani.

Ama şu vardı; umudumu yitirdiğim anda bile kendime izin verdim, kendim için ufacık bir anahtar deliği bıraktım. Bunu bıraktım çünkü umudunu kaybetmiş bir insan ölmüş bir insandı, bunu biliyordum. İnsanın kendine yapabileceği en acımasız şey umudunu yitirmek…

Ve bugün öğlen saatlerinde çok değerli dostumdan bir mesaj aldım. “ Dilek sana bir şey hediye etmek istiyorum, bunun için bana sadece bir isim vermen gerekiyor gerisini ben halledeceğim. Hediyen senin adına açılacak bir internet sitesi olacak” Bunu duyduğumda neler hissettiğimi burada kelimelerle ifade etmem gerçekten çok zor. Ama şunu diye bilirim, bu haberden sonra kendime şunu söyledim; “Dilek;  sen, sen ol bir daha kendinden sakın vazgeçme ve umudunu hiçbir zaman yitirme, bu site sana boşuna hediye edilmedi, bu hediye sana, denize atıp hayatını kurtarmanı bekleyen daha birçok denizyıldızının olduğunu söylüyor, lütfen önce sen kendini vurduğun kıyıdan denize süzül ve diğer denizyıldızlarına yol aç …” İşte bu hediyenin bana mesajı buydu…

Ve yaklaşık yarım saat önce bugünün mesajı almak için çektiğim günlük olumlama kartımda yazan not ise“ Allah’ım mucizelerinle beni hayrete düşür” oldu.

Mucizeler, güzellikler ve dostluklar daima bizimle, yeter ki buna inanalım, yeter ki bu güzellikleri hak ettiğimize inanalım ve yeter ki kendimizden vazgeçmeyelim.

Hepimiz kendi kıyısına vurmuş ama bunun farkında bile olmayan birer denizyıldızıyız, bazen bir dalgayla,  bazen bir dostla, bazense yürekten yaptığımız niyet ve dualarla tekrar denizimize kavuşur ve yaşadığımız için şükrederiz.

Kıyaya vurmadan önce, daha nefes alabiliyorken de şükretmeyi hatırlamamız niyetiyle…

Sevgi ve ışıkla kalın

Dilek Torun

sex shop sex shop sex shop

http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright