Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Kelebeğin Rüyası` Oscar aday adayı03.09.2013 23:08

Kelebeğin Rüyası` Oscar aday adayı

Kelebeğin Rüyası` Oscar aday adayı


sex shop sex shop sex shop

Kelebeğin Rüyası meslek birliklerinin temsilcilerinden oluşan komisyon üyelerinin oylarıyla Oscar yolculuğuna başladı.


Bu haber 2250 kez okundu. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği ve Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ile Belçim Bilgin’in rol aldığı ‘Kelebeğin Rüyası’ Türkiye`nin yabancı film Oscar aday adayı oldu. Filmin Oscar`a aday olabilmesi için finale kalan beş yapım arasında olması gerekiyor.

Oscar adayını belirleyen Sanatsal Etkinlikler Komisyonu’nun dünkü toplantısında ‘Kelebeğin Rüyası’, ‘Tepenin Ardı’, ‘Eve Dönüş: Sarıkamış 1915’ ve ‘Meryem’ filmleri aday olmak için yarıştı. Toplantıda ‘Kelebeğin Rüyası’ meslek birliklerinin temsilcilerinden oluşan komisyon üyelerinin oylarıyla Oscar yolculuğuna başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, haberi Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu: "Yılmaz Erdoğan`ın yazıp yönettiği, Bakanlığımızın desteklediği "Kelebeğin Rüyası" filmi Oscar aday adayı olarak belirlendi. Tebrikler..."

ŞAİRLERİN HİKAYESİ

Genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu`nun yaşam hikayelerinin anlatıldığı Yılmaz Erdoğan`ın yeni filmi 22 Şubat`ta seyirciyle buluşmuştu. 1941 yılının Türkiye`sini, İkinci Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtan filmde ayrıca iki genç şairin hayatla ve aşkla olan mücadeleleri de anlatılıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Zeynep Farah Abdullah ve Yılmaz Erdoğan`ın başrollerini paylaştığı Kelebeğin Rüyası`nda, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Devrim Yakut, İpek Bilgin, Aksel Bonfil ve Servet Pandur da rol alıyor.

Rüştü Onur (Mert Fırat) ve Muzaffer Tayyip Uslu (Kıvanç Tatlıtuğ) Zonguldak`ta kendi hallerinde yaşayan ve çok da tanınmayan iki şairdir. Genç yaşlarına rağmen şiirleri oldukça etkileyici olan bu iki arkadaş, talihsizlik açısından da kader ortağı gibidirler. Çünkü ikisi de henüz hayatlarının baharında veremden yaşamlarını kaybederler.

Etiketler: Kelebeğin Rüyası - Oscar

Diğer Sanat haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright