Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Keloğlan Çin`de16.08.2013 08:35

Keloğlan Çin`de

Keloğlan Çin`de


sex shop sex shop sex shop

Ulviye Karaca`nın yazıp yönettiği "Keloğlan Keleşoğlan", 27-28 Temmuz günlerinde Çin`in başkenti Beijing`de sahnelendi.


Bu haber 1495 kez okundu.

Çin`de kutlanan "2013 Türk Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "3. Çin Çocuk Tiyatroları Festivali"ne katılan Keloğlan Keleşoğlan oyununu, 8 sezondur küçük sanatseverler beğeniyle izliyor.

Çin`de 2013 Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Çin Çocuk Tiyatrosu Sahnesi`nde, 27 Temmuz`da saat 15.00 ve 19.15`te sahnelendi. 28 Temmuz`da ise yine aynı sahnede saat 15.00`te temsil veren oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu`na, kostüm tasarımı Melike Başkan`a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık`a ait. Müziklerini Kemal Günüç`ün üstlendiği eserin koreografisi de Yener Turan tarafından hazırlandı.

"Çince Köprüsü" yarışması sona erdi

"Çince Köprüsü" adlı Çince yarışmasının 12`incisi, 30 Temmuz günü düzenlenen törenle sona erdi.

Konfüçyüs Enstitüleri Merkezi, Hanban ve Hunan eyaletinin işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya 77 ülkeden 123 üniversite öğrencisi katıldı.

Ön seçmelerden sonra Çin`e gelen öğrenciler Çince yeteneklerini gösterip yarıştılar. "Benim Çin Rüyam" temalı son yarışmada beş kıtadan birer şampiyon ve "Çince Yıldızı" seçildi.

12 yıldır süren Çince Köprüsü yarışmasına şimdiye kadar 80`den fazla ülkeden 300 bin üniversite öğrencisi katıldı, binden fazla öğrenci Çin`e gelip finalde yarışma şansını yakaladı. Çince Köprüsü, dünya genelinde Çince öğrenenlerin büyük ilgi gösterdiği bir "Çince Olimpiyatı" haline gelmiş durumda.

Animasyon fuarına yoğun katılım

Çin Uluslararası Film, TV ve Animasyon Telif Hakkı Koruma ve Ticaret Fuarı`nın beşincisi 22-26 Ağustos günlerinde Guangdong eyaletinin Dongguan kentinde düzenlenecek. Fuara yerli ve yabancı 250`den fazla şirketin katılması kesinleşti. Çin`in kuzeyinde Hangzhou, güneyinde ise Dongguan animasyon üssü olarak biliniyor.

Fuara büyük destek sağlayan Devlet Basın, Yayın, Radyo, Film ve TV Genel İdaresi, ülke genelindeki animasyon şirketlerini fuara katılmaya davet etti. Kayıtlı animasyon şirket sayısı 90`ı, animasyon oyun şirketi sayısı 14`ü buldu. Fuara ABD, Kore Cumhuriyeti, İngiltere, İspanya, Japonya ve Almanya ile Hong Kong ve Taiwan bölgelerinden 35 şirket başvurdu. Katılımcılar arasında Disney ve Kore Cumhuriyeti`nden J-CROSS da yer alıyor.

Fuar, Dongguan Uluslararası Konferans ve Sergi Merkezi, Dongguan Kütüphanesi, Dongguan Animasyon Diyarı ve Kung Fu Ejder Medya Şirketi`nde eş zamanlı düzenlenecek. Fuarın ana alanı olarak, Dongguan Uluslararası Konferans ve Sergi Merkezi`ndeki 50 bin metrekare alanda 2 bin stand bulunuyor. Merkezin kapsamlı sergi alanı, orjinal animasyon geliştirme alanı, animasyon oyun alanı, animasyonun türev ürünleri alanı dahil birçok alanı var; diğer 3 sergi alanında da çeşitli etkinlikler düzenlenecek: "Bebek spor oyunları", yabancı dillerde animasyon yapımlarındaki şarkıları söyleme yarışması, animasyonun türev ürünleri sergisi, yerel animasyon film ve TV yayınlarının gösterimi, animasyon çalışanlarıyla buluşma ve benzeri etkinlikler.

Ayrıca fuar, uluslararası animasyon sektöründe faaliyet gösteren şirketleri bir araya getiren ve en büyük etkiye sahip hediyelik eşya ve oyuncak platformuna dönüştürülüyor. Animasyon tutkunları, ünlü karikatüristlerle buluşabilir, Cosplay gösterisini ve animasyon araba sergisini izleyebilir, klasik animasyon karakterlerinin sahnelerini yaşayabilir.

Kaynak: China Radio International


Diğer Sanat haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright