Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> New York’un Türk Faytoncuları Başkan’a Karşı 26.01.2016 16:12

New York’un Türk Faytoncuları Başkan’a Karşı

New York’un Türk Faytoncuları Başkan’a Karşı


sex shop sex shop sex shop

New York’un tarihi faytonları yaptıkları Central Park ve sınırlı Manhattan turlarıyla, kentte turistlerin en gözde etkinliklerinden birisi ancak hayvan severlerin de hedefi.


Bu haber 3184 kez okundu. Hayvan severler, faytonlara bağlı atların kentin yoğun trafiğinde canrn güvenliği olmadığını, fazla çalıştırıldıklarını ve aşırı yük rntaşıdıklarını savunuyor.rnrn  Mersin Escort

Başkandan meclise yeni plan

rnrn

Geçen hafta New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, seçim rnkampanyalarında  savunduğu faytonları tamamen kaldırma planından geri rnadım attı. Bunun yerine fayton turlarına bazı kısıtlamalar ve yeni rnkurallar getirdiği bir plan açıkladı.

rnrn

At sayılarını azaltan yeni plana fayton sahipleri şiddetle itiraz rnetti. Aynı plan çerçevesinde ‘pedicab’ denen bisiklet taksilere de rnsınırlama getirilmesi, başkana tepkileri daha da artırdı. Faytoncular, rneğer plan kabul edilirse New York Belediye Başkanı’nı mahkemeye rnvereceklerini duyurdu. Faytonlarla ilgili son kararı verecek olan New rnYork Belediye Meclisi de Cuma günü tarafları dinledi.

rnrn

Türk öğrencilerin ekmek kapısı

rnrn

New York’ta, faytonlar 1880 yılında kullanılmaya başlanmış.  İkinci rnDünya Savaşı sonrasında Central Park’ta ilgi artınca turistik bir hale rndönüşmüş, turlar bugün de denetimli olarak sürdürülüyor. Fayton rnplakaları kısıtlı sayıda veriliyor ve taksi plakaları gibi pahalı. rnBedeli tam 500 bin dolar. Kentte, sadece 68 faytonun plakası var. Faytonrn plakalarının çoğunluğu da İrlandalıların elinde. İtalyanlar ikinci ve rnTürkler üçüncü sırada.

rnrn

Fayton New York’ta öğrenimlerini sürdüren Türk öğrencilerin de gelir rnkapısı. Türk sürücüler 15 yıldır hizmet veriyor; doktora öğrencileri, rnyüksek lisans öğrencileri, eğitimli ve kültürlü oldukları için Central rnPark’ta fayton sahiplerinin gözdesi.

‘Türkler işsiz kalacak’

rnrn

Yılda 15 milyon dolar iş hacmi olan sektöre giren Türkler, bir dönem rnçalıştıkları faytonların sahibi de olmaya başlamış. New York’taki 68 rnfayton plakasının dördünün sahibi Türk. 13 yıldır bu işi yapan Samsunlu rnNurettin Kırbıyık, yıllarca sürücü olarak faytonlarda çalıştıktan sonra rnsatın aldığı iki plakayla sektörde söz sahibi olan isimlerden biri. 

rnrn

Amerika’nın Sesine konuşan Kırbıyık, New York Belediye Başkanı Bill rnde Blasio’ yu sektörü bitirmek için emlak ve inşaat şirketleriyle ortak rnhareket etmekle suçladı. Kırbıyık, ”Eğer plan kabul edilirse faytonlardarn sürücü olarak  çalışan çoğu yüksek lisans eğitimi gören 30-35 Türk de rnişsiz kalacak”  dedi.

rnrn

‘Mesele hayvan hakları değil rant’

rnrn

Kırbıyık, tarihi faytonculuğu New York’ta bitirme planının bazı rant rnpeşinde kişiler tarafından devreye sokulduğunu iddia ediyor. Asıl rnmeselenin atlar ve faytonlar olmadığını savunan Kırbıyık, “Asıl  mesele rnbir inşaat firmasının Javit Jacob’s fuar merkezinin karşısında dev bir rnprojeye imza atmaya hazırlanırken karşısına çıkan engeldi. Yatırımcı rnfirma bütün bloktaki binaları satın aldı. Sadece Central Park’ta fayton rnişleten İrlandalı bir kişiye ait olan ve ahır olarak kullanılan bir rnbinayı  satın alamadı. Yatırımcı da ahırı satın alamayınca New York’takirn bütün faytonları kaldırmak ve bu şekilde tek engel olan bu ahırı rnortadan kaldırmak istedi. Seçim kampanyalarında Başkan Bill de Blasio’ rnya büyük paralar bağışladı. Hayvan sever derneklere yardım etti. rnFaytonların kaldırılması için en fazla tepki veren hayvan sever rnderneğinin arkasında da bu kişinin olduğu ortaya çıktı. Saati 20 dolara rnhayvan severlikle ilgisi olmayan adamları tutup bağırttılar. Bu rnkişilerin protestoculara para verdiği ve seçim kampanyalarında Blasio’yarn yaptığı maddi destek belgelendi. Medya bunları ortaya çıkardı tabi, rnyazıldı çizildi ve bu oyun tutmayınca başka bir oyun sahneye kondu” rndiyor.

rnrn

‘Faytonları ortadan kaldırma planı’

rnrn

New York Belediye Meclisi’nin Cuma günkü toplantısını da katılan rnKırbıyık, yeni planla ilgili görüşlerini de şöyle açıklıyor; “Başkan'ın rnyapmak istediği, at sayısını azaltarak parkın içerisine ahır yapıp rnatları sokaktan kurtarmak. Bizim istediğimiz ahırın parkta olması, ama rnat sayısının azaltılmasını istemiyoruz. Korkumuz bir azaltmaya rnbaşlarsalar yarın tamamen kaldırabilirler. Bundan emin olamıyoruz. At rnsayısını kısıtlamak bir dönem sonra faytonları çalışamaz hale getirip rnortadan kaldırma planı. 68 tane fayton var, her fayton iki vardiya rnçalışıyor. Sabah vardiyası 9.30 başlıyor, akşam 5.30'dan sonra da rngececiler çalışıyor. Yani her fayton için iki ata ve iki sürücüye rnihtiyaç var.  136 ata her gün ihtiyaç var, atları tatile gönderebilmemizrn için bir tane de yedek at bulunduruyoruz bu yedek at Pennsylvania'da rntutuluyor. Sizin bir faytonunuz varsa iki atınız da olsa üç atınız da rnolsa iki vardiya çalıştığı için aynı parayı kazanırsınız At sayınız rnarttıkça sadece masrafınız artar. Belediyede yaptığımız tartışmada bir rntane belediye Meclis Üyesi üç atım var diyen bir fayton sahibine üç atlarn ne kadar kazanıyorsun sorusunu yöneltti buradan da anladığımız gibi rnbelediye meclisi üyeleri bizim nasıl çalıştığımızı bile sex shop bilmiyorlar.”

rnrn

Faytoncular, Central Park’ta ahır yapılmadan masaya oturmak rnistemiyor. Ancak Belediye Başkanı'nın önce park departmanını ikna etmesirn gerekli. Faytoncular be atlarını ne de çalışanlarını kaybetmek istiyor.rn Yeni tasarı bu haliyle kanunlaşırsa ve at sayısı düşerse gece vardiyasırn kapanabilir. Bu olursa çok sayıda sürücü işsiz kalacak. Geceleri rnçalışan 30 -35 kadar master öğrencisi Türk olur de işsiz kalacaklar rnarasında.

sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop sex shop fethiye sex shop

Etiketler: New York - Türk Faytoncular - Başkan

Diğer Dünya haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright