Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Toplam tirajın yüzde 59’u hükümet taraftarı gazetelerden16.08.2013 07:44

Toplam tirajın yüzde 59’u hükümet taraftarı gazetelerden

Toplam tirajın yüzde 59’u hükümet taraftarı gazetelerden


sex shop sex shop sex shop

Türkiye gazetelerinin hükümet söylemlerine muhalif yayınları Ocak 2011’den sonra ciddi bir düşüş yaşadı.


Bu haber 2883 kez okundu.

S Bilişim Danışmanlık’ın yayınladığı rapora göre Türkiye’deki gazetelerin yayın politikasına ve tirajlarına bakarak oluşturduğu endekste hükümet söylemine paralel içerik oluşturan gazeteler toplam tirajın yüzde 59’unu oluşturuyor.

Raporda “İktidar medya desteğinin iç siyasette işlevsizleştiği, siyasi karar üretme ve yürütme güçlüklerine yol açtığı anlaşılmıştır. Küresel siyasi denklemde; iktidar medya desteğinin işlevsizliği bir yana işleyişiyle iktidarı olumsuzlatıcı olduğu da anlaşılmıştır” analizine de yer verildi.

Zaman, Türkiye, Star, Yeni Şafak, A. Vakit, Milli Gazete, Bugün, Yeni Asya, Milat ve Today’s Zaman, Akşam, H.O Tercüman, Güneş, Haber Türk, Sabah, Takvim,Taraf raporda hükümetin söylemine paralel yayın yapan gazetelerden sayılıyor. Hükümet söylemlerine muhalif yayın kuruluşları ise Sözcü, Cumhuriyet, Aydınlık, Evrensel, Birgün, Yurt, Sol,Yeniçağ, Ortadoğu  gazeteleri olarak veriliyor.

İlginç bir detay da, raporda Posta, Hürriyet, Radikal, Hürriyet Daily News Ocak 2012’ye kadar muhalif grupta yer alırken, bu tarihten sonra nötr yayın politikası izlediği belirtilmiş. Erdoğan Demirören’in sahibi olduğu Vatan ve Milliyet gazeteleri de nötr yayın politikası izleyen grupta sayıldı.

Bu sınıflandırmaya bakıldığında Temmuz 2013’te 4,34 milyonluk ortalama günlük tirajın yüzde 59,14’ü hükümet söylemine yakın gazetelere ait olurken, yüzde 14,84’ü muhalif gazetelere, yüzde 26’sı da nötr gazetelerce sağlanıyor.

Kaynak: The Wall Street Journal


Diğer Türkiye haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright