Ana Sayfa
Dolar : Euro : Bist :
Ana Sayfa >> Yeni bir Birleşmiş Milletler kurulabilir23.08.2013 14:24

Yeni bir Birleşmiş Milletler kurulabilir

Yeni bir Birleşmiş Milletler kurulabilir


sex shop sex shop sex shop

Başbakan Erdoğan, Suriye`de dün çok sayıda cana mal olan saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Bu haber 1689 kez okundu.

Birleşmiş Milletler`in yaşananlara sessiz kaldığını savunan Erdoğan, "Diğer ülkeler biraraya gelerek kendi Birleşmiş Milletlerini kurar. Böyle bir çıkış yapılabilir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ülke TV`nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

"BENİM İÇİN ŞİA, SÜNNİ YOK"

Başbakan Erdoğan, İran, Suriye ve Irak Başbakanı Maliki`nin birlikte hareketini bir Şii ittifakı, Şii kuşatması olarak görülüp görülmeyeceğine ilişkin bir soruya, "yapılanlara Müslümanların bölünmesine yönelik bir operasyon olarak bakmak gerektiği" yanıtını verdi.

İslam dünyasında Sünni ve Şia savunma reflekslerinin harekete geçirildiğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sünni, Şia hepsi burada bir savunma refleksi içerisine girmiş. Bunu İran da yapıyor, diğer Sunni ülkelerin bir çoğu da yapıyor. Sünni ülkelerinin kendi içinde ayrıca sıkıntıları var, bu sıkıntıyı biz kendi içimizde de yaşıyoruz. Son günlerde yaşadıklarımız, Gezi olaylarında yaşadıklarımız çok açık net. Benim hep dert yandığım, üzüldüğüm bir konu var. İranlı dostlarımıza, başta Hamaney olmak üzere şunu söylemişimdir: `Benim için Şia ve Sünni yok, benim için sadece İslam var, bu kavga niye" demişimdir. Biz, gençlik yıllarımızda `La şarkıyye la garbiyye illa İslamiyye illa İslamiyye` dedik, o şekilde geldik. Biz, böyle bir ayrımı filan tanımıyorduk. Bizi birbirine bağlayan en kavi şey, inancımız İslam. Bunun o güçlü bağları karşısında bir bölünmeyi yaşamak hakkikaten insanı kahrediyor."

"YENİ BİR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KURULABİLİR"

Birleşmiş Milletlerin yaşanan birçok olaya sessiz kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan bu durumdan çıkış adına yeni bir oluşum kurulabileceğini ifade etti.

Erdoğan şunları söyledi: "Gerçekten dünya 5`ten büyük diyorsak o zaman diğer ülkeler ortaya gelmek suretiyle kendi Birleşmiş Milletlerini kurar. Böyle bir çıkış yapılabilir. Böyle bir çıkışın yapılması kendilerini reforme etmeye doğru götürür. Çekiliyoruz dediği zaman ne olacak, ne yapacak? Şu anda bir çok kuruluşlar var. ASEAN gibi, Şangay İşbirliği Teşkilatı gibi. Avrupa Birliği kurulduğu zaman Avrupa Birliği diye kurulmadı ki, Demirçelik İşbirliği diye kuruldu. Ondan sonra Avrupa Ekonomik Topluğu oldu, ondan sonra Avrupa Topluluğu Avrupa Birliği ve şimdi hem siyasi hem sosyal birlik olarak ortada duruyor. Böyle bir durum var. Gelişme bu. Yani burada ortaya çok daha farklı bir çıkış konulabilir."

AĞLATAN MEKTUP

Başbakan Erdoğan, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed el-Bilteci`nin Mısır`daki olaylar sırasında hayatını kaybeden kızı Esma`ya yazdığı veda mektubunu dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan, "Benzer şeyleri ben yaşadım. Geceleri tabii eve geç geliyorduk. Bir gece kızım da odamızın kapısına bir pusula asmıştı, `Bir geceni de bize ayır` demişti. Bizim ayıracak vaktimiz yoktu. Bulunduğumuz hareket içinde tabii koşturuyorduk, geceleri eve gelişimiz 01.00-02.00. Tabii geldiğimde çocuklarım yatıyordu. Esma`ya el-Bilteci tabii bu mektubu yazarken, o ifadelerde adeta ben de çocuklarımı gördüm" dedi.

Kaynak: Rusya`nın Sesi


Diğer Türkiye haberleri

Hava Durumu
http://www.haberty.com/
*© Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz.
haberyazilimi.com - © Copyright